18 miliona FZZZ podijelio za 2 minute?

Federalni zavod za zapošljavanje objavio je 28. aprila još jedan Javni poziv za nezaposlene i poslodavce za program sufinanciranja zapošljavanja, uz obavijest da će program biti otvoren 8. maja u 8 sati. Kako se dogodilo da u 8:02 sva sredstva budu raspoređena a prijava odbijena? 

Naime, samo desetak minuta nakon što je Javni poziv otvoren agenciji Patria javio se jedan poslodavac koji se htio prijaviti na poziv, ali je već u 8:02 odbijen s obrazloženjem da prijava nije prihvaćena jer nema više sredstava na raspolaganju!

Da li je Zavod za zapošljavanje za samo dvije minute uspio podijeliti 18 miliona KM koliko je bilo predviđeno ovim pozivom?

Pitanje koja se postavljaju su: da li su sredstva uopće podijeljena ili su neke firme unaprijed imale pripremljene aplikacije koje su poslali tačno u 8 sati, te da je tako u samo dvije minute podijeljeno 18 miliona KM. U slučaju da je sve bilo ispravno i da je zaista toliki broj prijava stigao u samo dvije minute, očekivati je da veliki broj njih neispravan te da će Zavod uskoro objaviti dodatni poziv za raspodijelu sredstava.