Addiko banka ‘Najbolji prognozer inflacije’

Odjel Ekonomskih istraživanja Addiko banke dobitnik je nagrade ”Focus economics analyst forecast awards 2017” u kategoriji ”Najbolji prognozer inflacije” za Srbiju i Hrvatsku.

Kompanija Focus Economics pruža ekonomske analize i prognoze cijena 33 ključna proizvoda u kojima učestvuje više od 900 međunarodnih stručnjaka i institucija, a nagradom ”Prognoze analitičara” (Analyst Forecast Awards) odaje se priznanje najboljim ekonomskim prognozerim za glavne makroekonomske pokazatelje u više od 80 država svijeta.

– Svaka međunarodna nagrada u snažnoj konkurenciji predstavlja potvrdu našeg predanog timskog rada, a povećani interes klijenata i poslovnih partnera Addiko banke, kao i međunarodnih institucija za naše analize tome daje dodatnu težinu. I ubuduće ćemo našim klijentima obezbjeđivati pravovremene i relevantne prognoze ekonomskih i tržišnih kretanja koji utiču na njihovo poslovanje, na taj način im pružajući podršku u procesu odlučivanja – kazao je direktor odjela Ekonomskih istraživanja Addiko banke Hrvoje Stojić, saopćeno je iz Addiko banke.