‘Agrokor’ donio odluku o dokapitalizaciji ‘Konzuma’ u BiH

Odlukama Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora otvoren put od strane Agrokora i da Mercator poduzme korake potrebne kako bi bio realiziran plan unutar kojeg Mercator tokom septembra vraća 83 sadašnje trgovine Konzuma BiH pod brend Mercator.

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora u petak je u Zagrebu dalo saglasnost izvanrednom povjereniku za dokapitalizaciju Konzuma BiH u iznosu 68,7 miliona KM kroz društva Ledo Čitluk i Sarajevski Kiseljak, u namjeri da snažno podrži proces transformacije i daljnje stabilizacije poslovanja Konzuma BiH.

Vijeće je također podržalo odluku da Agrokor Konzumu BiH osigura svježu likvidnost u iznosu do 29,7miliona KM.

Iz Agrokora navode da se tim odlukama osigurava budućnost Konzuma BiH, koja uključuje očuvanje više od 3.700 radnih mjesta i plaćanje potraživanja dobavljača, na dobrobit ukupne privrede Bosne i Hercegovine.

Ističu da je odlukama Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora otvoren put od strane Agrokora i da Mercator poduzme korake potrebne kako bi bio realiziran plan unutar kojeg Mercator tokom septembra vraća 83 sadašnje trgovine Konzuma BiH pod brend Mercator.

– Razdvajanjem Konzuma BiH i Mercatora počinje nova strategija Konzuma BiH koja će još više biti prilagođena potrebama i navikama bosanskohercegovačkih potrošača, a sve u cilju postizanja što boljih poslovnih rezultata. Unutar svoje buduće poslovne strategije, u koju duboko vjeruje, Konzum BiH će se fokusirati na trgovine male i srednje veličine – saopćeno je.