Banjaluka: Počela gradnja ‘Delta planeta’

‘Delta holding’ izgradnjom šoping-mola omogućiti će  Banjalučanima i ljudima iz regiona mjesto za druženje, zabavu i kupovinu određenih brendova koji na ovdašnjem tržištu nisu prisutni.

U Banjaluci je položen kamen temeljac za izgradnju ‘Delta planeta’, najvećeg tržnog centra u BiH u kojem bi posao trebalo da dobije 2.500 radnika.

Kamen temeljac postavio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske. Dodik je istakao da će u izgradnju ovog tržnog centra biti uloženo 70 miliona evra, te da će površina objekta biti 62.500 metara kvadratnih.

“Ovo je jedna velika inostrana investicija, mada dolazi iz Srbije. Zadovoljan sam činjenicom da su ispunjene sve pretpostavke i formalnosti za ovaj posao i da danas počinje gradnja, koja će dovesti do toga da se krajem iduće godine, a prije izbora, otvori ovaj šoping-mol”, rekao je Dodik.

Viši potpredsjednik za operativne poslove ‘Delta holdinga’ Dejan Jeremić je ocijenio da je ovo značajan dan za ‘Deltu’ jer ovim širi poslovanje u regionu.

“To je strateški dio našeg poslovanja, a današnje otvaranje gradilišta u Banjaluci i postaljanje kamena temeljca samo je potvrda tog opredeljenja da budemo regionalni lider u ovoj oblasti”, rekao je Jeremić.

On je izrazio zadovoljstvo što će ‘Delta holding’ izgradnjom šoping-mola omogućiti Banjalučanima i ljudima iz regiona mjesto za druženje, zabavu i kupovinu određenih brendova koji na ovdašnjem tržištu nisu prisutni.

Jeremić je dodao da će svakog dana na gradilištu raditi najmanje 500 ljudi.

Otvaranje ‘Delta planeta’ planirano je na jesen.