Banjaluka: ‘Zimzograd’ na tri lokacije u centru

‘Zimzograd’ će ove godine, kako je najavljeno, donijeti dosta noviteta i sadržaja za cijelu porodicu, mlade generacije i sve posjetioce iz zemlje i regiona.

Zabavno-kulturna manifestacija ‘Zimzograd’ bit će otvorena 1. decembra na tri lokacije u centru Banje Luke.

‘Zimzograd’ će ove godine, kako je najavljeno, donijeti dosta noviteta i sadržaja za cijelu porodicu, mlade generacije i sve posjetioce iz zemlje i regiona.

Više od 60 izlagača iz čitave Bosne i Hercegovine upotpunit će raznovrstnost ponude, navode organizatori, Agencije “Mint” i banjalučka Turistička organizacija.

– Tokom decembra imat ćemo šest tinejdžerskih zvijezda You Tubea koji će upotpuniti naše vikende, a to su: Muđa i Ćale, Yasserstain, Marija Žeželj, Zvoganj, Davor Gerbus i Jana Dačović. Odlučili smo se na ovaj korak, jer smo primjetili da su nove generacije nadmašila očekivanja ‘Zimzograda’ s prošlogodišnjim meet upom sa Janom Dačević, koji je trajao više od sedam sati. Digitalizacija i globalizacija je sveobuhvatno primjetna i u našem društvu, te djeca i mladi umjesto kreativnih radionica više biraju svoje idole preko You Tube servisa. Na ovaj način želimo u duhu praznika da ispunimo njihove želje i zahtjeve prema nama kao organizatorima Zimzograda – rekao je Marko Šiniković, portparol ‘Zimzograda’.

On je naveo da pored You Tube programa ove godine će biti i dnevni program, kao i koncerti.

– U sklopu dnevnog programa svakog dana imat ćemo DJ-eve, tamburaše, saksofoniste, duo i trio sastave, a oni će nas zabavljati u sklopu After work party programa koji smo napravili za sve naše posjetioce. Tu su i tri novogodišnje noći koje organizuje grad Banja Luka, ali i Dječija Nova godina za naše najmlađe – istakao je Šiniković.

‘Zimzograd’, koji će trajati do 2. januara naredne godine, ukrašavat će ga deseci hiljada lampica i svjetlosnih efekata, a tu je i zabavni park za sve generacije.