Bilateralni susreti privrednika BiH i UAE

Poslovni forum Bosna i Hercegovina- Ujedinjeni Arapski Emirati i bilateralni susreti privrednika dvije zemlje.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine bila je domaćin Poslovnog foruma Bosna i Hercegovina- Ujedinjeni Arapski Emirati i bilateralnih susreta privrednika dvije zemlje, organizovanih u okviru posjete Bosni i Hercegovini privredne delegacije Ujedninjenih Arapskih Emirata u periodu od 7 do 11. maja 2017. godine.

Učesnicima Foruma obratili su se doc.dr.sc. Bruno Bojić, potpredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH, Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Privredne komore Federacije BiH i NJ.E. Saeed bin Nasser Al- Talai, predstavnik Federacije Industrijsko-trgovačkih komora UAE i vođa privredne delegacije Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tokom obraćanja istaknuto je, između ostalog, da su Ujedinjeni Arapski Emirati drugi vanjskotrgovinski partner Bosne i Hercegovine kada je riječ o zemljama Golfskog zaljeva, a privrednu saradnju dviju zemalja osim u oblastima turizma i nekretnina, moguće je unaprijediti i jačati u oblasti poljoprivrede, građevinske, drvne i namjenske industrije, kao i energetskog sektora.

Nakon obraćanja upriličena je prezentacija o poslovnom okruženju i investicionim prilikama u BiH i predstavljena isustva u poslovanju stanih investitora u Bosni i Hercegovini.

Nakon plenarnog dijela Foruma upriličeni su bilateralni sastanci privrednika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bosne i Hercegovine.

Poslovni forum će se održati, nakon Sarajeva, i u Banjaluci, 10. maja u prostorijama Privredne komore Republike Srpske.