‘Bimal’- lider u kvalitetu jestivih ulja

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu i brčanska kompanija ‘Bimal’ nagrađena je velikim šampionskim peharom za visok kvalitet jestivih ulja suncokreta i ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Jestivo ulje ‘Bimal’ još jednom je dokazalo da je lider u kvalitetu jestivih ulja, na ovom Sajmu je dobitinik pet zlatnih medalja.

U okviru 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu i brčanska kompanija ‘Bimal’ nagrađena je velikim šampionskim peharom za visok kvalitet jestivih ulja suncokreta i ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Jestivo ulje ‘Bimal’ još jednom je dokazalo da je lider u kvalitetu jestivih ulja, na ovom Sajmu je dobitinik pet zlatnih medalja.

“Zalaganje da potrošači našeg ulja uvijek koriste kvalitetan i siguran proizvod primat je u našem poslovanju. Stoga smo mi u kompaniji ‘Bimal’ ostvarili da imamo kvalitetan proizvod koji s jedne strane poštuje sve norme proizvodnje u zemlji, a koji sa druge strane odgovara i sistemima kvaliteta i proizvodnje stranih tržišta na koja izvozimo,” rekla je Nataša Pucar, direktorica korporativnih komunikacija Studen Holdinga, u čijem sastavu posluje i fabrika za proizvodnju jestivog ulja ‘Bimal’.

‘Bimal’ je implementirao sistem kvaliteta u skladu sa međunarodnim standardima ISO 9001:2008, HACCP, International Food Standard (IFS) i ISCC, a dokumentujući i certifikujući Kosher i Halal certifikate potpuno se prilagodio potrebama tržišta.

‘Bimal’ je član Dunav Soja asocijacije i podržava proizvodnju od non-GMO soje.

Od 2002. godine, od kada je članica Studen Holdinga, fabrika za proizvodnju jestivog ulja ‘Bimal’ povećala je svoje proizvodne kapacitete, a unapređenjem pogona ‘Bimal’ je do danas upetostručio kapacitet prerade sjemena uljarica sa 26.000 tona godišnje na današnjih 120.000 tona prerađenog sjemena, saopćeno je iz ‘Bimala’.