‘Bingo’ u Mostaru otvara se do kraja septembra

Veći i impresivniji nego ikad.

Bingov veliki tržni centar u Mostaru koji je potpuno izgorio 22. aprila ove godine ponovo će se otvoriti do kraja septembra, potvrdili su za Klix u najvećoj bh. trgovačkoj kompaniji.

Na nekad najpopularnijem tržnom centru u Hercegovini, a kasnije zgarištu koje je plamen poravnao sa zemljom, građevinci naporno rade posljednjih mjeseci, napredak koji se vidi je impozantan.

“Izgradnja našeg centra za sada ide po planu. Ovom dinamikom, ukoliko ne bude nekih nepredviđenih smetnji ili iznenađenja, centar završavamo do kraja septembra, kada planiramo i otvorenje. O tačnom datumu još uvijek ne možemo govoriti, ali ćemo naše vjerne kupce o tome obavijestiti putem medija”, kazala je za Klix.ba Tatjana Paunoski, rukovoditeljica službe marketinga Bingo d.o.o. Tuzla.

Radovi su se odvijali bez prestanka i u vrijeme kad je novinarska ekipa obilazila gradilište na sjevernom ulazu u Mostar.

Iako je bio vikend i neradni dani za većinu građanstva, građevinci su punom parom ispunjavali već sada uočljivu betonsku konstrukciju.

Novi tržni centar vidljivo je veći od onog izgorjelog. Neslužbeno, novi će biti veći za otprilike 500 kvadratnih metara.