Bisnode: žene u top menadžmentu

Bonitetna kuća Bisnode BH je dio međunarodne grupacije Bisnode AB sa sjedištem u Stockholmu gdje se certificiranje provodi još od 1989. godine i vodeći je ponuđač poslovnih i bonitetnih informacija, u 18 zemalja Europe. Od 2004. je i globalni strateški partner najstarije američke bonitne kuće Dun & Bradstreet koja posjeduje najveću svjetsku komercijalnu bazu podataka, sa više od 250 miliona podataka o preduzećima iz 220 država, što znači da možemo pružiti portfelj usluga za cijeli svijet!Bisnode pomaže u izboru novih ključnih kupaca ili dobavljača, analizira tržište i priprema strategije kao i rješenja koji pravna lica koriste za pripremu segmentacije tržišta i kupaca, strategiju prodaje, monitoring partnera, definiranje konkurencije i tržišne pozicije.

Bisnode bonitetna kuća iz Švedske, sa predstavništvom i u BiH, najavili su imenovanje dva nova člana tima Bisnode grupacije, ovaj put riječ je o dvije žene. Cecilije Westerholm Beera bit će glavni menadžera za ljudske resurse, a Rosie Kropp direktorica marketinga Bisnode grupacije.

Nove članice menadžmenta Bisnode grupacije izjavile su da su ponosne i privilegovane mogućnošću da pruže svoj doprinos u razvoju vodeće evropske analitičke i bonitetne kuće te da će je sa uzbuđenjem pratiti na njenom inspirativnom putovanju promjena.

Iskustvo ove dvije dame je izuzetno: Rosie je brand menager i voditelj marketinga s više od dvadeset godina međunarodnog menadžerskog iskustva na više tržišta i industrija na globalnoj razini. Cecilija ima više od 20 godina iskustva u uspješnom vođenju HR timova u različitim industrijama.

Njihvoo iskustvo pomoći će transformaciji poslovanja bonitetne kuće Bisnode i pridonijeti kreiranju jedinstvene kompanij, potvrdio je za medije,  Magnus Silfverberg, izvršni direktor Bisnode grupacije.