Budućnost umjetne inteligencije kako je vidi Lenovo

Na svom trećem po redu godišnjem Tech World događaju tvrtka Lenovo s gostima je podijelila vlastitu viziju budućnosti umjetne inteligencije i pokazala kako konceptni uređaji, na kojima je omogućena umjetna inteligencija, mogu poboljšati život. Konceptni proizvodi, kažu, i dalje predstavljaju važan dio procesa istraživanja i razvoja jer im omogućuju istraživanje i pomicanje granica.

 

U Lenovu vjeruju da će umjetna inteligencija promijeniti način na koji živimo i radimo te način na koji djeluju društva. Isto tako, uvjereni su da će da inteligentna budućnost poboljšati živote ljudi te da ona počinje pametnim uređajima. Znatno ulažu u takvu inteligentnu budućnost, ali i u ljude kako bi imali odgovarajuću razinu stručnosti u svim aspektima.

U ožujku je Lenovo Research službeno pokrenuo Laboratorij za umjetnu inteligenciju koji uključuje više od 100 istraživača širom svijeta. Istraživači promatraju svaki element onoga što danas čini umjetnu inteligenciju i što će ona biti u budućnosti. Također ulažu i u neke od najbrže rastućih tehnologija i partnerstava za koja vjeruju da će pokretati inteligentnu budućnost.