‘Business cafe’ jedinstveni networking event u Tešnju

U okviru sajma privrede u Tešnju, 20. maja, održat će se 18. Business cafe na adresi Distributivnog centra u Kraševu, Tešanj sa početkom u 16 sati, najavljuju iz agencije Global Market Solutions. 

Business cafe je jedinstveni networking event koji je namjenjen malim i srednjim preduzećima kao i svima onim koji žele pokrenuti vlastiti biznis. Govornici 18. Business cafea su Haris Memić i Salim Šišić.

Haris Memić je vlasnik IT kompanije Symphony koja važi za jednu od vodećih IT kompanija u Bosni i Hercegovini. Počeo je sa jednim laptopom i kuhinjskim stolom u očevom stanu a danas kompanija je orjentisana na riješavanje najvećih izazova u tehnologiji. Softverska riješenja su razvijali za velike projekte i kompanije, među kojima su i ODG pametne naočare koje koriste astronauti NASA-e.

Salim Šišić vlasnik kompanije Life Oil. Kompanija Life Oil je ekskluzivni distributer  Total maziva za Bosnu i Hercegovinu i  zastupanik  najvećeg turskog proizvođača maziva OMV Petrol Ofisi. Rad i trud rezultiralo je da u veoma kratkom roku kompanija postane  primarni dobavljač Peugeot i Citroen- PSA mreže u BiH. Kao ekološki osviješćena kompanija uključena je  u sistem zbrinjavanja ambalažnog otpada posredstvom Ekopaka te  kroz tehnološke, edukativne i promotivne aktivnosti doprinosi osviješćavanju šire populacije o značaju zaštite okoline.

Business cafe je event koji ima za cilj podsticanje poduzetničkih aktivnosti kroz inspirativne priče uspješnih poduzetnike te samim tim i jačanjem društva u cijelini. Organizatori ovog eventa su agencija GMS i Udruženje/Udruga privrednika Biznis centar Jelah-Tešanj.