Business café: Najvažnije je imati kompetentne ljude u firmi

Govornici drugog Business cafea u Banjaluci su bili:  Miroslav Vukajlović (‘Spektar’) i Ljiljana Kunosić (‘Bingo’).

U organizaciji Golden ffice-a d.o.o. u četvrtak je u restoranu Hotela Talija u Banjaluci održan drugi Business café pod nazivom ‘Kako pronaći i zadržati vrhunske zaposlenike’.

Govornici na eventu su bili Miroslav Vukajlović, vlasnik Agencije za posredovanje u zapošljavanju ‘Spektar’ iz Banjaluke i Ljiljana Kunosić, izvršna direktorica najvećeg trgovačkog lanca ‘Bingo’ d.o.o. iz Tuzle.

Orazovanje se ne završava nakon srednje škole

Miroslav Vukajlović je istakao važnost dodatnog usavršavanja i obrazovanja i naglasio je da se sa obrazovanjem ne završava nakon srednje škole niti fakulteta već da je došlo vrijeme cjeloživotnog učenja.

Kada su u pitanju poslodavci i odabir adekvatnih radnika, Vukajlović nas je upozorio na poteškoće koje se javljaju prilikom odabira uposlenika, kako je to veoma kompleksan proces, ali onog momenta kada odaberemo saradnike koje ćemo zaposliti treba da im poklonimo potpuno povjerenje, ali i odgovornosti. Najvažnije je imati kompetentne ljude u firmi i zadržati ih dugoročno.

Vukajlović je neko ko je posredovao u zapošljavanju na hiljade radnika i zaključio je da je to zaista jedan kompleksan proces koji uključuje mnogo radnika, ali ono što je on izdvojio kao najvažnije jeste to da je potencijalni radnik spreman uhvatiti se u koštac sa svakim problemom, da je vrijedan i poduzetan, a sve ostalo se može naučiti dodatnim edukacijama i usavršavanjem.

Uposlenici više od svega cijene lijepu riječ

Ljiljana Kunosić je naglasila da je prilikom upravljanja sa velikim brojem ljudi, kao što je slučaj sa ‘Bingom’ d.o.o. na čijem je ona čelu, izuzetno važno odnositi se prema svima na jedan prijateljski i ljudski način jer uposlenici više od svega cijene lijepu riječ, osmijeh nadređenih i ljubazan gest.

Ona je dodala je da se svaka odluka, pa i ona sa lošim posljedicama po radnika, može donijeti i saopštiti na lijep i korektan način, tako da svaka strana ode zadovoljna, a svakako one najbolje radnike potrebno je dodatno motivisati i nagraditi kako bi dali još više za kompaniju. Njena poruka na kraju je bila da se ništa ne postiže preko noći, ni uspjeh, ni odnos sa ljudima već da je potrebno vrijeme da postave kvalitetni temelji, što pokazuje upravo kompanija koju ona vodi.

Networking je nastavljen nakon formalnog dijela programa, a sljedeći event je najavljen za septembar.

Organizatori su se zahvalili svojim sponzorima i medijskim pokroviteljima koji su prepoznali ideju i koncept Business café-a i njegov značaj za RS i podržali organizaciju ovog jedinstvenog poslovnog događaja.