Cementara Lukavac dobitnik nagrade ‘Kristal soli 2016’

Fabrika cementa Lukavac d.d. vodeći je proizvođač portland i zidarskog cementa u Bosni i Hercegovini.

Fabrika cementa Lukavac dobitnik je nagrade ‘Kristal soli 2016’ za najuspješniju kompaniju Tuzlanskog kantona (TK) po ukupno ostvarenom prihodu u 2016. godini – srednja preduzeća.

Na svečanoj ceremoniji ‘Najbolji u privredi TK – Kristal soli 2016’, koja je održana u Tuzli u organizaciji RTV Slon i pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, nagradu je primio generalni direktor FCL Izet Imamović.

Ovo je još jedno vrijedno priznanje za Fabriku cementa Lukavac koja ulaže napore da doprinese razvoju i napretku Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine.

Zahvalivši se organizatorima i stručnom žiriju, direktor Izet Imamović FCL je istakao da je veoma bitno da se promoviraju ekonomski potencijali i pozitivni trendovi u TK i da je čast biti dijelom ove uspješne priče.

“Nagrada je potvrda naše opredjeljenosti na stalna ulaganja i modernizaciju fabrike s ciljem poboljšanja kvaliteta života i otvaranja novih radnih mjesta kako u lokalnoj zajednici tako i šire. Ujedno nam je i motivacija da dalje vrijedno radimo na zacrtanim investicionim projektima kojima konstantno unapređujemo ekološke aspekte našeg djelovanja, posebno u domenu iskorištavanja alternativnih goriva,” kazao je Imamović.

Stručni žiri ‘Kristala soli 2016’, sastavljen od predstavnika poslodavaca, obrtnika i ekonomskih eksperata, dodijelio je sinoć ukupno 11 nagrada, osam nagrada u pet kategorija, te tri specijalne nagrade.

Fabrika cementa Lukavac d.d. vodeći je proizvođač portland i zidarskog cementa u Bosni i Hercegovini. Od 2001. godine članica je ugledne poslovne grupe Asamer iz Austrije. Svojim inovativnim pristupom, strategijom kontinuiranog ulaganja u najsavremenije tehnologije još 2008. je proglašena najvećom „green field“ investicijom i ‘Najboljim stranim investitorom’ u BiH.

Svojim odnosom i zalaganjem za očuvanje životne okoline stekla je naziv ‘Zelena fabrika cementa’ koji se temelji na certifikatima ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004, u skladu sa najboljim evropskim praksama i standardima.