Coke Summership – otvorene prijave

Kompanija Coca-Cola HBC B-H Sarajevo i ove godine nastavila je s programom podrške razvoju mladih i organizira jedinstveni program ljetnih praksi Coke Summership.

Ohrabrena prošlogodišnjim uspjehom polaznika, od kojih se njih pet zaposlilo u kompaniji Coca – Cola HBC B-H Sarajevo, a dvoje u partnerskim kompanijama, Coca-Cola u BiH je i ove godine otvorila natječaj za sve bh. studente treće i četvrte godine, apsolvente, diplomce, kao i polaznike master studija akreditiranih univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Program praksi spaja edukaciju i treninge, rad s mentorima, kao i realno poslovno iskustvo, pružajući polaznicima mogućnost stjecanja neophodnih praktičnih znanja. Svi studenti iz cijele Bosne i Hercegovine su pozvani da iskoriste ovu jedinstvenu priliku za najbolje radno ljeto ikada i uz radost, entuzijazam, učenje i timski rad, dožive Coca-Colin program ljetnih praksi Coke Summership.

Prijave su otvorene do 24. maja na web stranici projekta, a nakon toga slijedi period odabira kandidata. Odabrani polznici će pohađati program Coke Summership od 12. juli do 18. septembar, a njih dvadeset će dobiti izvanrednu mogućnost stjecanja praktičnih znanja u velikom sistemu poput Coca-Cole, te unaprijediti vještine i kompetencije neophodne za rad na sve zahtjevnijem tržištu rada. Nakon završene prakse, svi praktikanti će dobiti potvrdu o završenoj praksi i ući će u bazu za potencijalne zaposlenike kompanije Coca-Cola HBC B-H Sarajevo.

Tijekom šestosedmičnog programa studenti će stjecati iskustvo radeći tri dana tjedno na konkretnim projektima s mentorima i provodeći dva dana na interaktivnim predavanjima i radionicama. Program Coke Summership je jedan od načina na koji Coca-Cola HBC B-H Sarajevo nastavlja na praktične i primjenjive načine mladima pružati raznovrsna poslovna znanja i nova iskustva, te daje podršku rješavanju važnih pitanja bh. društva, zapošljavanja i zapošljivosti mladih.

Dodatne informacije o programu, kao i aplikacija za prijavu na program ljetnih praksi Coke Summership dostupne su na web stranici www.cokesummership.ba.