‘DM’ ponovo najpoželjniji poslodavac u BiH

U kompaniji ‘DM drogerie markt BiH’ posebno ponosni na priznanje javnosti kojim je DM percipiran kao poželjna radna sredina i pozitivan primjer u poslovnom miljeu.

Kompanija ‘DM drogerie markt BiH’ ponovno je izabrana za najpoželjnijeg poslodavca u Bosni i Hercegovini na ovogodišnjem, jedanaestom izboru ‘Najpoželjniji poslodavac’ koji je uodržan u Sarajevu u organizaciji Kolektiv d.o.o. – Posao.ba.

U konkurenciji od 400 nominiranih poslovnih subjekata ‘DM drogerie markt BiH’ opet je odnijela ovu titulu.

U tromjesečnom online istraživanju učestvovali su ispitanici iz svih dijelova BiH, a pozitivno radno okruženje i dobar tretman zaposlenih, kvalitete su stavljene na vodeće mjesto prilikom ocjenjivanja konkurentnosti i formiranja izbora.

Kao odlučujuće kriterije u rangiranju kompanija koje nude optimalne uvjete za rad i razvoj karijere, svrstali su sigurnost zadržavanja posla i visok kvalitet proizvoda i usluga kompanije, prilike za stručno usavršavanje i napredovanje, visinu plate i ostale beneficije.

Na ceremoniji proglašenja pobjednika i dodjele priznanja članica Uprave DM-a i voditeljica resora ‘Nabava i Marketing’ Admira Isaković istaknula je da su u kompaniji posebno ponosni na priznanje javnosti kojim je DM percipiran kao poželjna radna sredina i pozitivan primjer u poslovnom miljeu.

Najavila je da će se i dalje nastaviti truditi da se svi zaposlenici, bez obzira na poziciju, osjećaju podjednako vrijednim, da objektivno vrednuju rad, i stvaraju uvjete u kojima svaki pojedinac može najbolje iskazati svoje afinitete i sposobnosti.