EGEA Mostar: Kulturno-turistički vikend

‘Cultural turism week’ se ove godine održava od 23. do 27. aprila/travnja.

Europsko geografsko udruženje (EGEA) Mostar i ove godine organizira ‘Cultural turism week’ (CWT) u sklopu kojeg će u Mostaru u pet dana okupit 50 studenata i ALUMNI-a iz preko 20 zemalja svijeta.

‘Cultural turism week’ se ove godine održava od 23. do 27. aprila/travnja. Plan projekta obuhvaća obilazak važnih turističkih destinacija Bosne i Hercegovine (Mostar, Međugorje, Blidinje) i Hrvatske (Dubrovnik), zatim predavanja i radionice na Sveučilištu u Mostaru, te kulturnu večer na kojoj će studenti u Mostaru predstaviti kulturu i običaje Bosne i Hercegovine.

Cilj je projekta predstavljanje, popularizacija i promocija turističkih destinacija Bosne i Hercegovine, upoznavanje s kulturom i običajima ovih krajeva, potom razmjena znanja i iskustva na području geografije, turizma i zaštite okoliša među sudionicima projekta, kao i animiranje studenata i mladih.

EGEA je udruga koja okuplja studente i mlade geografe, ekologe, prostorne planere i turizmologe. Ciljevi djelovanja te udruge su razmjena stručnog znanja, međusobno upoznavanje i razumijevanja društva, kulture i okoliša, kao i njihovog razvoja, uspostavljanja interkulturalnog dijaloga, razvoja i promocije turizma i očuvanja okoliša. U svrhu realiziranja navedenih ciljeva udruga organizira studentske razmjene, kongrese i seminare.

Iz EGEA-e podsjećaju kako su dosada uspješno organizirali veliki broj razmjena i seminara te realizirali nekoliko projekata od kojih je jedan i prošlogodišnji CTW (Cultural Tourism Week).