Google više neće ‘čitati’ e-mail poruke s Gmaila

Gmail će korisnicima i dalje prikazivati oglase prilagođene njima, no za to se više neće koristiti sadržaj e-mailova koje razmjenjuju.

Iz Googlea su objavili da ukidaju opciju’čitanja’ poruka koje se šalju i primaju putem Gmaila, a u svrhu što preciznijeg prikazivanja ciljanih oglasa koji bi korisnike mogli interesirati.

Google je od samih početaka imao mogućnost automatskog skeniranja teksta svih mailova koji prolaze kroz njihov servis i tome je prilagođavao oglase, da bi prije izvjesnog vremena ukinuo tu mogućnost za poslovne korisnike i one iz obrazovnih ustanova. Sada se, pak, skeniranje mailova ukida za sve korisnike, njih preko 1,2 milijarde.

Gmail će korisnicima i dalje prikazivati oglase prilagođene njima, no za to se više neće koristiti sadržaj e-mailova koje razmjenjuju, već ‘samo’ svi ostali podaci koje Google ima na raspolaganju, i prema kojima vam prikazuju ciljane oglase, primjerice, dok surfate webom.

Iz kompanije poručuju da se postavke personaliziranja oglasa mogu u svakom trenutku provjeriti ili isključiti na adresi myaccount.google.com.