HP Mostar najbolje izdanje poštanske marke

HP Mostar svake godine bira najbolju markicu za prošlu godinu. Tako je najbolje izdanje poštanske marke za 2016. godinu bila „Mitovi i flora 2016. – Drijen u mitovima“ autorice magistrice slikarstva akademske slikarice Kristine Ćavar.

Od ukupno pristiglih 515 glasačkih listića ova marka je osvojila 281 glas. Druga najljepša marka je“Flora 2016. – Bijeli lopoč“ autorice magistrice slikarstva, akademske slikarice Magdalene Džinić Hrkać, a na trećem mjestu je izdanje „Božić 2016.“ Dinka Raiča.

Priznanja za najljepše marke uručili su član Uprave HP Mostar – izvršni direktor za razvoj sistema i marketing Ivan Sušac i načelnik Sektora za marketing i odnose s javnošću Josip Bulić.

U 2016. godini izdano je 20 poštanskih maraka. O najljepšoj odlučili su glasovi pristigli na glasačkim listićima koji su konkurirali su za deset lijepih nagrada. Prvu nagradu, putovanje u Dubrovnik za dvije osobe sponzora turističke agencije G-tour Međugorje, osvojila je Marija Galić iz Kiseljaka. Drugu nagradu, opuštajući boravak za dvije osobe u Eco-selu Grabovica, sponzora Eco-sela Grabovica, osvojila je Gordana Kuzman iz Stoca.

Osim ovih, izvučeno je još 8 vrijednih nagrada.

  1. nagrada – katalozi poštanskih maraka HP Mostar – Matea Pehar, Mostar
  2. nagrada – katalozi poštanskih maraka HP Mostar – Luka Pantić, Mostar
  3. nagrada – „Godišnja zbirka maraka 2016.“ – Kristina Mišković, Livno
  4. nagrada – „Godišnja zbirka maraka 2016.“ – Mate Ćavar, Široki Brijeg
  5. nagrada – zbirka „Međugorje 2015.“ – Dane Marušić, Široki Brijeg
  6. nagrada – zbirka „Međugorje 2015.“ – Stojanka Radišić, Čitluk
  7. nagrada poklon paket HP Mostar – Martina Čutura, Posušje
  8. nagrada poklon paket HP Mostar – Marija Pantić, Mostar