Izvjesna ulaganja princa Salmana u Bosnu i Hercegovinu

Nakon prošlogodišnje posjete našoj zemlji, saudijski princ Salman Salman bin Abdul Aziz bin Salman el-Saud dolazi uskoro u Sarajevo. Kako saznaje Avaz njegov dolazak je vezan za ulaganja u BiH, pa će s tim povodom sastati se sa čelnim ljudima iz oblasti energetike i građevinarstva.

Odlučio ulagati u BiH

Posjeta je dogovorena tokom sedmice na više sastanaka u Parizu koje su sa princom održali braća Almir i Alen Divović, vlasnici rent-a-car i VIP agencije “Hisetours” koja je kraljevskog gosta i prošle godine dovela u našu zemlju.

“Pozvao nas je kako bismo dogovorili detalje posjete našoj, ali i zemljama u regiji. Oduševljen je onim što je vidio prošle godine, a ovaj put je najavio i velika ulaganja, ali i dovođenje drugih investitora, uglavnom Europljana. Zainteresiran je za projekte energetike i građevinarstva”, potvrdio je Divović.

Zanimljivo istaknuti jeste da princ Salman dolazi u najsvetijem mjesecu za muslimane, Ramazanu, kako bi osjetio čari BiH u tom periodu. Nakon njega najavljen je dolazak njegove majke.

Salman, koji je bio jedan od najvećih finansijera kampanje novoizabranog francuskog predsjednika Emmanuela Makrona i jedan od najbogatijih ljudi svijeta našu zemlju posjetio je u junu prošle godine, a tokom višesedmičnog boravka uživao je u prirodnim ljepotama BiH, a okušao se i u raftingu niz Neretvu.

Investitori iz Kine dolaze u junu

Za vrijeme boravka u Parizu, princ je braću Divović zadužio da organiziraju sve za biznis forum koji će se održati u junu, a na kojem će se potencijali naše zemlje biti predstavljeni kineskim investitorima koji svoje poslove vode širom svijeta. Između ostalog, forum će obilježiti izložba luksuznih satova i dijamanata, a sve to upotpunit će nastup ruske operne pjevačice.