Kompanija Swisslion otvorila hotel u Trebinju sa 4 zvjezdice

Moderan industrijski stil simbol je novog hotela u Trebinju koji je kompanija Swisslion svečano otvorila sinoć u Trebinju. Predsjednik ovog poslovnog sistema Rodoljub Drašković, otvorio je hotel smješten u restauriranoj upravnoj zgradi Industrije alata Trebinje koja datira još iz 80-ih godina. 
Inače ovo je prvi projekt novog poslovnog ogranka Swisslion komanije SL Hotels Group, koji će se razvijati u saradnji sa crnogorskom grupacijom za upravljanje hotelima Casa del Mare. Hotel ima 4 zvijezdice, i zapošljavaju 35 radnika.
Kad su u pitanju hotelski kapaciteti, gostima, odnosno turistima i poslovnim ljudima, na raspolaganju će biti 49 soba i to 36 dvokrevetnih soba, 12 luksuznih dvokrevetnih soba i jedan apartman.
SL-Industry će biti i prvi hotel koji će ponudi usluge u domenu kongresnog turizma. Hotel će imati konferencijsku salu kapaciteta 90 mjesta za održavanje svih vrsta poslovnih događaja.

Hotel SL-Industry udaljen je svega 2 kilometra od centra Trebinja. Prednost njegove lokacije je i dobra povezanost sa aerodromima u okruženju.

Od aerodroma Ćilipi u Dubrovniku udaljen je svega 30 km, a od aerodroma Tivat 58 km. Kako navode u SL-Industry, hotel nudi i usluge transfera i iznajmljivanja vozila.

Inače, u Trebinju je u toku gradnja još dva hotela i jednog motela. Tako bi taj turistički grad na jugu BiH u ovoj sezoni trebalo da ponudi ukupno 90 novih soba i 12 luksuzno opremljenih apartmana.

“Kad sam dolazio, dolazio sam na ruševine. Nisu me prepoznali. Nisu imali dovoljno informacija, ko sam i sa kojom namjerom sam došao. A pogledajte ovaj industrijski kompleks, on pripada samom vrhu Evrope. To je i moj ponos i ponos svih zaposlenih u sistemu”, bile su riječi sa kojima je Rodoljub Drašković sinoć otvorio hotel.

Nije mu žao, kako kaže, što je u Trebinju proveo deceniju gradeći, a vjeruje da će i u budućnosti nastaviti sa ovom praksom. Sinoć je najavljeno i otvaranje aqua parka i dino-parka u trebinjskom Gradu sunca, čiji je investitor svakako kompanija Swisslion-Takovo.