‘Koteks” iz Zavidovića otvara proizvodni pogon

U tekstilnom pogonu u Zavidovićima proizvodit će se policijska i vojna oprema, presvlake za namještaj i auto-indrustriju, te zaštitna i službena odjeća od kože i tekstila.

Otvaranje novog proizvodnog pogona kompanije ‘Koteks Tešanj’ u Zavidovićama, koji će za početak zaposliti 50-ak osoba planiran je za mjesec juni, međutim do toga nije došlo jer adaptacija prostora gdje će biti smješten ovaj pogon traje duže nego što se očekivalo.

‘Koteks’ je kupio prostor u kojem se nalazio nekadašnji ‘Krivajin’ pogon ‘Stoličara’. Prostor je u lošijem stanju od očekivanog, te je stoga neočekivano prolongirano vrijeme pokretanja proizvodnje.

“S obzirom na to da je u pitanju hala koja duži niz godina nije bila u funkciji, obim posla je veliki, ali se radi ubrzano. Završetak građevinskih radova očekujemo u narednih mjesec dana, tako da ćemo nakon toga odmah početi sa instaliranjem novih mašina i opreme koje se nalaze u našim skladištima u Tešnju,” kazao je Hamza Hotić, direktor proizvodnje u ovoj kompaniji.

Prema njegovim riječima, nakon konkursa koji je raspisan početkom aprila u kojem se tražilo 100 radnika, sa njih 50-ak je već obavljen razgovor, te su izvršena testiranja kako bi počeli sa radom kada kada se proizvodna traka u Zavidovićima pusti u pogon.

“U tekstilnom pogonu u Zavidovićima proizvodit će se policijska i vojna oprema, presvlake za namještaj i auto-indrustriju, te zaštitna i službena odjeća od kože i tekstila,” dodaje Hotić.

Iz ‘Koteksa’ su istakli da će se za početak držati brojke od 100 radnika koju su naveli da potražuju u oglasu, ali da im je cilj da taj broj vremenom poraste.