Kupujmo domaće: ‘Hoše komerc’ predstavlja BH korpu

BH korpa će značiti dodatnu poziciju, marketing i komunikaciju svim domaćim brendovima koji žele da sudjeluju u kampanji u marketima Hoše komerc.

U supermarketu Hoše komerc u Hadžićima danas će biti predstavljena BH korpa. Riječ je o dodatnom doprinosu i podršci koju Hoše komerc na ovaj način daje kampanji Kupujmo domaće.

Hoše komerc je podržao svaku zajedničku kampanju ‘Kupujmo domaće’ koja je organizirana do sada. Ovaj put ide korak dalje i pokreće vlastitu kampanju BH korpa kao dodatni izraz podrške domaćim brendovima.

BH korpa će značiti dodatnu poziciju, marketing i komunikaciju svim domaćim brendovima koji žele da sudjeluju u kampanji u marketima Hoše komerc. Dakle, spremni su investirati u dodatni prostor, zanimljiv i simboličan dizajn BH korpe, komunikaciju i oglašavanje kako bi još više izašli ususret domaćim proizvođačima.

Hoše komerc trenutno zapošljava 216 radnika, od čega je veći dio zaposlen u maloprodajnoj mreži. Pored proizvodnje i veleprodaje, Hoše komerc posjeduje lanac od devet prodavnica i sve su u Kantonu Sarajevo. Hoše komerc d.o.o. Sarajevo je jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini.

Već 38 godina pruža trgovačke usluge Sarajlijama, a protekla 2016. bila je na nivou rekordne 2015. godine, kada je imao prihode više od 64 miliona KM neto.