Lukavac: Sajam ‘List 2017’ i Festival hrane i pića

Festival koji počine 11. maja je humanitarnog karaktera i sav prikupljeni novac udruženja će koristiti za unaprjeđenje svog rada. 

Lukavac će i ove godine biti domaćin jednoj od značajnijih turističkih manifestaciji u BiH – sajmu turizma i ekologije ‘List’, njegovom 15. izdanju koje počinje 11. maja.

Radi jačanja turističke ponude BiH, te prezentacije bogatstva i kvaliteta domaće trpeze brojnim gostima, u okviru Sajma će i ove godine biti održan Festival hrane i pića pod nazivom ‘Bosanska sofra’.

Svrha te manifestacije je njegovanje autohtone bosanskohercegovačke kuhinje, a radi čuvanja od zaborava tog neprocjenjivog domaćeg blaga.

Festival hrane i pića će biti održan na dan svečanog otvaranja Sajma.

Ovogodišnji festival je humanitarnog karaktera i sav prikupljeni novac udruženja će koristiti za unaprjeđenje svog rada.

Kao i do sada Festival će biti takmičarskog karaktera, tako da će za osvojena prva tri mjesta u svim kategorijama biti isti dan upriličena javna dodjela diploma pobjednicima, kao i zahvalnice svim udruženjima za učešće, najavili su organizatori.