‘Messer’ dobio odobrenje PepsiCo za isporuku CO2

U’Messerovoj’ podružnici Sočkovac, koja proizvodi CO2 od 2012. godine, svi kapaciteti su u cijelosti iskorišteni, zbog toga je otvorena i nova bušotina koja može zadovoljiti potrebe kupaca za ugljičnim-dioksidom.

Najveća kompanija u BiH za proizvodnju, prodaju i distribuciju plinova ‘Messer BH Gas’ dobila je odobrenje kompanije ‘PepsiCo’ za isporuku CO2.

Odobrenje ‘PepsiCo’ jedno je od najprestižnijih na svijetu u industriji pića, a ono vrijedi do kraja 2020. godine, priopćeno je iz tvrtke ‘Messer BH Gasa’.

U ‘Messerovoj’ podružnici Sočkovac, koja proizvodi CO2 od 2012. godine, svi kapaciteti su u cijelosti iskorišteni, zbog toga je otvorena i nova bušotina koja može zadovoljiti potrebe kupaca za ugljičnim-dioksidom.

U taj proizvodni pogon je kompanija ‘Messer’, koja u BiH uspješno djeluje 20 godina s investicijama teškim preko 100 milijuna maraka, uložila dodatnih pet milijuna maraka.

“Do sada smo snabdijevali našim plinovima klijente u BiH, a početkom eksploatacije iz nove bušotine postat ćemo izvoznik ugljičnog-dioksida u Hrvatsku, Srbiju i druge zemlje. CO2 koji je strateški plin i u budućnosti će biti itekako potreban u raznim privrednim granama”, kazao je Valentin Ilievski, generalni direktor ‘Messera’ u BiH.