Microsoft: Potencijal ‘pametnog oblaka’ i umjetne inteligencije

Iz Microsofta naglašavaju da će njihov ‘pametni oblak’ i umjetna inteligencija imaju potencijal promijeniti način kako korisnici komuniciraju s digitalnim svijetom, a Microsoft će u tome također biti predvodnik.

U New Yorku je u srijedu započela ovogodišnja Microsoftova konferencija  Connect(); 2017, službeni godišnji događaj koji ova kompanija posvećuje developerima. Potpredsjednik Microsofta Scott Guthrie predstavio je na samome početku viziju kompanije o tome kakva budućnost čeka developere, te nove tehnologije i načine primjene umjetne inteligencije koje će im pomoći u radu.

Iz Microsofta naglašavaju da će nastaviti isporučivati i podržavati otvorene projekte i tehnologije, te nastaviti biti partner open source zajednici. Također, njihov “pametni oblak” i umjetna inteligencija imaju potencijal promijeniti način kako korisnici komuniciraju s digitalnim svijetom, a Microsoft će u tome također biti predvodnik, rečeno je na konferenciji.

Na početku konferencije predstavljeno je i mnoštvo novih usluga, poput Azure Databricks Preview (analitička platforma za Azure), Azure IoT Edge (aplikacija za Internet stvari), kao i integracija umjetne inteligencije u Azure.

Sve ove nove tehnologije i APi-ji oslanjaju se na usluge u oblaku i umjetnu inteligenciju, na koje Microsoft stavlja najveći naglasak kada se govori o budućnosti aplikacija. Napredak u AI tehnologiji i strojnom učenju uz njihove će alate developerima pomoći u izradi rješenja koja se koriste naprednom analitikom u oblaku, donoseći brojne nove, još neviđene mogućnosti.