Mostar: Netačne informacije o uručenim otkazima u ‘Konzumu’

Uprava Konzuma BiH kaže da netačna informacija dodatno stvara tenzije, te osjećaj zabrinutosti i neizvjesnosti kod svih njihovih radnika.

Uprava Konzuma BiH je saopćila da je netačna informacija o 400 otkaza radnicima ‘Konzuma’ u Mostaru.

“Povodom pisanja pojedinih medija o 400 uručenih otkaza radnicima Konzuma u Mostaru, a koje je jučer potvrdio i Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini Bosne i Hercegovine, koji predvodi Mehmed Avdagić, želimo obavijestiti naše uposlenike i cjelokupnu javnost da su objavljeni tekstovi potpuno netačni i neprovjereni,” navode iz Uprave Konzuma BiH.

Napominju da takva netačna informacija dodatno stvara tenzije, te osjećaj zabrinutosti i neizvjesnosti kod svih njihovih radnika.

“U Mostaru zapošljavamo 281 zaposlenika, a u proteklom periodu uručili smo četiri otkaza zaposlenicima koji su imali ugovor na neodređeno vrijeme, zbog zatvaranja prodajnog objekta u Mostaru, a što im je najavljeno više od mjesec dana prije prekida radnog odnosa,” dodaju iz Uprave Konzuma BiH.

Uprava Konzuma BiH je najavila da će poduzeti zakonske mjere i pokrenuti tužbu protiv Mehmeda Avdagića zbog klevete te objave netačnih informacija koje nanose štetu kompaniji, ali i zaposlenicima.