Namjenska industrija BiH prvi put izlaže na sajmu ‘IDEF’

Na štandu BiH, ukupne površine 40m2, koji je koncipiran na način da predstavlja cjelokupnu industriju BiH pod motom ‘Defense Industry of Bosnia and Herzegovina.’

Nastup privrede Bosne i Hercegovine na prestižnom sajmu namjenske industrije ‘IDEF’, koji se ove godine održava u periodu od 09 do12. maja 2017. godine u Istanbulu organizira Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, na inicjativu kompanija iz sektora namjenske industrije.

Na štandu Bosne i Hercegovine, ukupne površine 40m2, koji je koncipiran na način da predstavlja cjelokupnu industriju BiH pod motom ‘Defense Industry of Bosnia and Herzegovina’, predstavit će se osam kompanija, i to: Igman Konjic, Tehnički remont Bratunac, Unis Group Ilidža, AC-Unity Goražde, Pretis Vogošća, Pobjeda Technology Goražde, Unis Ginex Goražde i Binas Bugojno.

Sajam ‘IDEF’ se smatra najvećim regionalnim i jednim od pet najvećih svjetskih sajamova namjenske industrije. Sajam se održava od 1993. godine svake dvije godine. Ovogodišnji, 13. po redu, održava se u TUYAP Sajamskom i kongresnom centru u organizaciji TUYAP-a a pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Turske, Ministarstva odbrane Turske i Vojnih snaga Turske.