New York Times: Hrvatska najbolja ljetna destinacija

Putnička agencija Indagare bilježi porast od 30 posto u rezervacijama putovanja u Hrvatsku ove godine.

Analizirajući više faktora i izvještaja raznih putničkih agencija i kompanija, New York Times je Hrvatsku stavio ove godine među pet najpopularnijih destinacija u svijetu.

U članku naslova ‘Pet vrhunskih destinacija za ljeto’ The New York Times Hrvatsku stavlja na prvo mjesto. Naime, putnička agencija Indagare bilježi porast od 30 posto u rezervacijama putovanja u Hrvatsku ove godine, dok stranica Expedia.com bilježi dvostruki porast u rezervacijama zrakoplovnih karata ove godine, prenose hrvatski mediji.

Josh Alexander iz ‘Protravel International’ rekao je kako je isplanirao nekoliko desetaka planova puta u Hrvatskoj za ovo ljeto, najviše dosad.

“Plaže su fantastične, hrana je jako ukusna i zemlja ima bogatu kulturnu povijest i jako je tražena turistička destinacija,” kazao je Alexander.

Također je rekao da je od više klijenata čuo da Hrvatsku doživljavaju kao sigurnu zemlju u svjetlu niza terorističkih napada koji se događaju u svijetu te da im je to bio presudni faktor.

Na drugom mjestu popularnih destinacija prema New York Timesu našla se Grčka, slijedi Južnoafrička Republika, Maldivi i na petom mjestu Italija.