NLB banka – „Žogarije-loptarije’ za mlade

Kroz program ‘Žogarija’ mladi  iz BiH su se upoznali sa vrijednostima Fair play-a.

Na platou ispred BBI centra u Sarajevu danas je održana manifestacija ‘Žogarija’ namijenjena mladima od sedamdo 14 godina čiji je sponzor NLB Banka d.d., Sarajevo.

‘Žogarija’ je međunarodni projekat koji je tokom 11 godina rada prerastao granice Slovenije i danas uključuje devet evropskih država. Pored Slovenije i BiH održava se i u Italiji, Austriji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Makedoniji, te Srbiji i Crnoj Gori.

“Veoma nam je drago što smo svojim učešćem u programu ‘Žogarija’ omogućili mladima iz Bosne i Hercegovine da se kroz ovaj projekat upoznaju sa vrijednostima Fair play-a, značaja tjelesne aktivnosti za njihov razvoj, da se kroz zabavno druženje i igru uče jednakosti, solidarnosti, povezivanju, poštenju i znanju,” izjavila je Lidija Žigić, direktor NLB Banke d.d., Sarajevo.

Ona je dodala da su to vrijednosti koje su od posebne važnosti  za razvoj ličnosti svakog mladog čovjeka. Projekat je podržan i od strane drugih NLB banaka u regiji.

Mladi su mogli da se takmiče i osvoje nagrade u Fair-play protokolu, fudbalu tri na tri, igrama spretnosti, kvizu znanja, pjevačkim i plesnim predstavama, vragolijama i žongliranju sa loptom, kao i da saznaju korisne informacije o zdravoj prehrani, proizvodnji domaće hrane, zaštiti okoliša i da učestvuju u kreativnim radionicama.