‘Nola Skin Care’ je 100% prirodna kozmetika!

Piše: S.G. Foto: Armir Krivošić

‘Nola Skin Care’ kozmetika je namijenjena svim uzrastima i svim tipovima kože. Kupovinom ‘Nola Skin’ proizvoda pomažete akciju’Obrok za sve.’

Selma Smajiš i Izmira Šalaka su dvije mlade djevojke iz Sarajeva koje se kriju iza brenda prirodne kozmetike ‘Nola Skin Care.’ Od prošle godine su razmišljale o ideji da pokrenu svoju liniju kozmetike.

„Izmira i ja smo se upoznale na fakultetu, skupa smo studirale hemiju,“ kaže Selma i dodaje da je priča o pravljenju prirodne kozmetike  započela prošle godine kada su htjele prvobitno praviti prirodne sapune.

Februara 2017. godine Selma i Izmira su se odvažile i pokreću zajednički biznis. Iako je prvobitna ideja bilia proizvodnja samo sapuna, njih dvije odlučuju da pokrenu brend koji je 100% prirodna kozmetika – ‘Nola Skin Care.’

Nahranite svoju kožu darovima prirode!

‘Nola Skin’ proizvodi su napravljeni od potpuno prirodnih sastojaka, to su većinom kombinacije ulja i pčelinjeg voska,“ pojašnjava Izmira Šalaka. Tri mjeseca su ona i Izmira  eksperimentisale dok nisu napravile svoje recepte. Moto njihovog brenda je ‘Nahranite svoju kožu darovima prirode!’

Za sada ‘Nola Skin Care’ u ponudi ima dvije vrste krema za lice, putere za tijelo (losioni za tijelo u čvrstom stanju), putere za usne, prirodne dezedoranse itd.

„Uskoro pravimo kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom. Naravno, bit će još mnogo novih proizvoda koje ćete moći pogledati na našoj facebook stranici ‘Nola Skin Care’ i instagramu @nola.skin,“ poručuju Selma i Izmira.

Naravno, žene i muškarci izdvajaju velike svote  novca za kozmetičke proizvode kako bi svojoj koži dali najbolju njegu. Dok se jedni snabdjevaju u drogerijama, drugi se vraćaju prirodi i traže ručno rađene recepte.

Brend ‘Nola Skin Care’  nudi po pristupačnim cijenama svoje proizvode. Zainteresirani se mogu javiti u inbox na gore navedene  stranice na društvenim mrežama.

Na kraju da kažemo i to da Selma i Izmira izlaze u susret i prilikom spravljanja kreme po želji, jer ukoliko je osoba alergična na određeni sastojak, taj sastojak se izbacuje i mijenja drugim.

Kupovinom ‘Nola Skin’ proizvoda pomažete akciju’Obrok za sve’ koji je pokrenula humanitarna organizacija ‘Pomozi.ba’.