O ulaganjima u prometnu infrastrukturu

Iiznalaženje mogućnosti finansiranja izgradnje i rekonstrukcije infrastrukture BiH, kao i ulaganjima u prometnu infrastrukturu.

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko održao je u petak  sastanak s direktorom za razvoj i građevinarstvo u oblasti infrastrukture i članom Upravnog odbora kompanije ENKA Insaat ve Sanayi A.S. Ozgerom Inalom,  menadžerom za poslovni razvoj kompanije Bechtel Limited Chrisom Jennionsom i predstavnicom za jugoistočnu Evropu Entelom Ruci.

Na sastanku su ministar Jusko i predstavnici kompanija razgovarali o zajedničkom učešću i iznalaženju mogućnosti finansiranja izgradnje i rekonstrukcije infrastrukture BiH, kao i ulaganjima u prometnu infrastrukturu.

Ministar Jusko je istakao važnost Koridora 5-C, konekcije na dionicama Banja Luka – Doboj i Orašje – Tuzla, te važnost drugih brzih cesta i autocesta.

Inače, riječ je o kompanijama koje uživaju poslovnu reputaciju širom svijeta i imaju više od 30 godina zajedničkog iskustva u poslovanju, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.