Objavljene prve slike iPhone8

Apple i u ovoj godini nastavlja svoju dobro poznatu marketinšku strategiju puštanja dijela informacija o nadolazećem iPhoneu u javnost, pa su se tako sad pojavile fotografije dizajna iPhonea 8.

To je po prvi put da se pojavilo nešto autentično i sad se tačno zna kako će izgledati najnoviji Appleov pametni telefon.

Već na prvi pogled vidi se da je istina što se pričalo, da će dizajn biti drugačiji no što je bio kod iPhone 6, iPhone 6s i iPhone 7. Rubovi će biti metalni, a prijelazi neće biti vidljivi, što znači da cijeli uređaj jest jedan veliki zaslon, baš kao u slučaju Samsung Galaxy S8.

Samo, prognozira se da će Apple ipak to izvesti čak i bolje. Također, novi iPhone 8 imat će OLED 2,5D zaslon, a home button i skener otisaka prstiju bit će ugrađen ispod zaslona.

Neki blogeri pišu kako možemo očekivati “jasan komad stakla” s novom generacijom OLED zaslona i potpunu transparentnost tako da korisnici mogu vidjeti kroz njega. Očekuju se i 3D senzori nove generacije s PrimeSense, a Apple ima oko 600 inženjera koji rade u Izraelu isključivo na poslovima oko senzora. Zanimljiva je i vijest kako će baterija i antena biti skrivena oko rubova ekrana.

Glasina je uistinu mnogo, a bit će ih još i više kako se bliži datum izlaska novog iPhonea. Samo, on nije još jasno određen, čak se navodi i da bi iPhone 8 mogao stići tek u januar sljedeće godine, ali i površni poznavatelji Applea znaju da se tako nešto sasvim sigurno neće dogoditi.

Stoga, iPhone 8 treba očekivati s početkom jeseni, a s obzirom da se njime obilježava deset godina od prvog iPhonea, jasno je i da će sve skupa biti poprilično pompozno.