Počeo najveći IT događaj u BiH MSNetwork7

MSNetwork je prilika za upoznavanje i umrežavanje poslovnih ljudi, IT stručnjaka, marketara, ali i studenata.
MSNetwork 7, pod sloganom na sedmom nebu, otvoren je danas u Neumu. Ovo je najveća IT konferencija u našoj zemlji što potvrđuje i brojka od 900 učesnika, iz različitih sfera poslovnog i javnog života.
Konferencija koja će trajati naredna tri dana privukla je ne samo domaće, već i regionalne predstavnike kompanija. Digitalna transformacija i sigurnost su teme kojima će se u narednim danima baviti predavači.
Omar Krivošija, direktor Microsofta u BiH, na svečanom otvorenju današnjeg druženja potvrdio je činjenicu da značaj konferencija iz godine u godinu raste, a sa njom i odgovornost organizatora da na što bolji način odgovore izazovu.
MSNetwork je prilika za upoznavanje i umrežavanje poslovnih ljudi, IT stručnjaka, marketara, ali i studenata.
Microsoft Skills Centar je projekt nastao prije tri godine, upravo na jednom od MSNetwork-a, koji ima za cilj educirati mlade ljude, studente IT fakulteta o najnovijim trendovima i znanjima koje predavači ove konferencije nude.
“Čast nam je da već treću godinu za redom radimo na edukaciji studenata, kako bi im dali dodatne vještine i kompetencije,” izjavio je direktor Microsofta u BiH, Omar Krivošija na svečanom otvorenju.
Faruk Kadrović, student informacijskih tehnologija Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ iz Mostara, zajedno sa svojim kolegama, je jedan od učesnika MSNetworka-a koji je stigao u Neum kako bi teorijski dio upotpunio praktičnim znanjem.
“Iako je danas prvi dan, mogu reći da su predavanja, bar ova prva, ispunila moja očekivanja. U jako kratkom vremenu predavači su uspjeli da nam prenesu aktuelnosti iz svijeta tehnologije, a ono što je aktuelno u Microsoftu aktuelno je svugdje. Moram istaći da naš fakultet nastoji pratiti trendove, a nastavno osoblje prenijeti to znanje. Ipak prostora za nova znanja uvijek ima. Jedva čekam da saznam šta nas sutra čeka, na MSNetworku,” poručuje za Reunion magazin student iz Mostara.
Za sutra je najavljeno druženje sa poznatim licima iz regije, kako iz IT Sektora tako i šire, pa sa jednakim entuzijazmom, poput Faruka, studenta iz priče, čekamo nastavak…