Potpisan Memorandum o suradnji privrednih komora FBiH i Bahreina

Jačanje ekonomskih odnosa dviju zemalja zasniva se na razmjeni informacija, poslovnih mogućnosti  te promociji poslovnih prilika.

Potpisan je Memorandum o saradnji Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine i Privredne komore trgovine i industrije Bahreina (BCCI). Cilj je suradnja i promoviranje zajedničkih mogućnosti i interesa koji mogu uveliko doprinijeti ekonomskom razvoju BiH i Bahreina, saopćeno je iz Privredne komore FBiH.

Memorandum je potpisan tokom posjete privredne delegacije Bahreina toj komori.

Bosanskohercegovačku privredu su predstavljali predstavnici metalnog i energetskog sektora, sektora halal industrije, nekretnina i investicija, kao i predstavnik turističkog sektora.

Jačanje ekonomskih odnosa dviju zemalja zasniva se na razmjeni informacija, poslovnih mogućnosti  te promociji poslovnih prilika, što je i jedan od glavnih razloga potpisivanja ovog Memoranduma.

Prisutnima je upriličena prezentacija komorskog sistema, turističkih potencijala Bosne i Hercegovine i mogućnosti koje nudi tržište naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, ali i drugih sektora.

Također su upriličeni B2B sastanci između predstavnika bh. privrede i predstavnika delegacije Bahreina.