Prednosti i poteškoće pri pokretanju socijalnog poduzeća

Mostar će u petak, 30. lipnja, biti domaćin konferencije na temu “Prednosti i poteškoće pri pokretanju socijalnog poduzeća”, koja se organizira u okviru projekta “OPTION – Prevladavanje predrasuda i promocija novih alata za profesionalnu integraciju osoba s posebnim potrebama u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori”.

Cilj konferencije je razmjena iskustava i informacija o pokretanju socijalnog poduzeća, zapošljavanju osoba s invaliditetom te zakonskoj regulativi iz perspektive javnih ustanova, udruga, tvrtki i roditelja osoba s invaliditetom u BiH i Crnoj Gori.

Ukupna vrijednost projekta “OPTION” je 136.970 eura, od čega EU financira 99.000 eura u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Projekt implementira nevladina organizacija “Vedri osmijeh” i Caritas Barske nadbiskupije s partnerima Caritas BiH, NCM “Ivan Pavao II” i Udruženje paraplegičara Bar.

Početak konferencije je u 10 sati, u prostorijama Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru (Rodoč bb), a izjave za medije planirane su u 10.45 sati.