Predstavnici Aluminija na susretu sa njemačkim privrednicima

U sklopu Njemačke inicijative za pronalaženje dobavljača u zemljama zapadnog Balkana, u Beogradu je upriličen jednodnevni susret s njemačkim privrednicima na kojem su sudjelovali i predstavnici Aluminija .d.d. Mostar.

Hercegovačkog diva su u Beogradu predstavili direktor Ljevaonice Zoran Raspudić i stručni suradnik za marketing Miljenko Buhač, upoznavši potencijalne njemačke ulagače s područja metaloprerađivačke industrije s mogućnostima, strateškim planovima i proizvodnim programom mostarske tvornice.

Razgovori su išli u smjeru predstavljanja Aluminijeve vizije pokretanja proizvodnih linija ili izgradnje manjih pogona unutar tvorničkoga kruga za finalizaciju aluminijskih proizvoda, a Raspudić i Buhač su ocijenili kako na njemačkomu prostoru postoji značajno zanimanje za takvu vrstu ulaganja u BiH.

Na susretu su sudjelovala 34 preduzeća iz BiH, koje su odabrali njemački privrednici nakon javnog poziva na koji se odazvalo 140 bh tvrtki različitih poslovnih profila, priopćeno je iz Aluminija d.d. Mostar.