Prioritet zadržavanje radnika u ‘Agrokorovim’ kompanijama

Povjerenik Vlade Hrvatske Ante Ramljak istaknuo je da je prioritet njegovog djelovanja situacija u BiH i stabilizacija situacije na bh. tržištu.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić kazao je u petak nakon sastanka s povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za ‘Agrokor’ Antom Ramljakom da je fokus sastanka bio o pitanju kvalitetnog nastavka saradnje i poslovanja te da je prioritet zadržavanje što većeg broja kapaciteta i onih koji rade u tim kompanijama.

“I dalje se vrlo ozbiljno tretira pitanje BiH unutar kompleksnog procesa restrukturiranja ‘Agrokora’, a to nam daje garancije da će se maksimalno zaštititi poslovanje firme te da će se zaštititi radnici,” istakao je Zvizdić.

Povjerenik Vlade Hrvatske Ante Ramljak istaknuo je da je prioritet njegovog djelovanja situacija u BiH i stabilizacija situacije na bh. tržištu.

“Nakon što smo uspjeli osigurati finansiranje na nivou ‘Agrokor’ grupe, u sljedećem periodu više vremena će se posvetiti situaciji u BiH. Siguran sam da ćemo naći pozitivno rješenje za sve,” naglasio je Ramljak.

Najavio je da će javnost biti obaviještena o razvoju situacije nakon sastanka s dobavljačima, koji bi trebao biti upriličen sljedeće sedmice.

“Situacija nije toliko kritična da bi se pričalo o velikom broju otpuštanja ljudi,”- kazao je Ramljak te je zamolio za strpljenje da bi se pronašlo najbolje rješenje.

Prema posljednjim podacima kćerke firme “Agrokora” u BiH dobavljačima duguju oko 130 miliona KM, a Ramljak je ranije iznio podatak da u BiH ima 5.100 zaposlenih u “Agrokorovim” kompanijama.