‘PoWEr:’ promocija potencijala ženskog poduzetništva

Program je usmjeren i na promovisanje neiskorištenog potencijala ženskog poduzetništva u cilju ohrabrivanja žena u BiH da započnu vlastiti biznis.

 

‘Fondacija 787’ u periodu od septembra 2017. do februara 2018. godine održava program ekonomskog osnaživanja ‘PoWEr’ koji je namijenjen ženama iz Bosne i Hercegovine, koje imaju poslovnu ideju ili su tek registrovale vlastiti biznis.

Program počinje četverodnevnim treningom koji se održava od 14. do 17. septembra 2017. godine u Sarajevu i za cilj ima unapređenje znanja i vještina učesnica, razmjene dobrih praksi, te mentoring u procesu razvoja poslovne ideje u uspješan biznis.

Program je usmjeren i na promovisanje neiskorištenog potencijala ženskog poduzetništva u cilju ohrabrivanja žena u BiH da započnu vlastiti biznis. Između ostalog, učesnice programa će imati priliku uspostaviti dragocjenu mrežu profesionalnih kontakata koji mogu u budućnosti ohrabriti/podržati njihove poduzetničke aktivnosti.

‘Fondacija 787’ poziva žene iz Bosne i Hercegovine, od 20 do50 godina, koje imaju ideju za razvoj biznisa ili su tek registrovale vlastiti biznis, da dostave prijave za učešće u programu ‘PoWEr’, najkasnije do 02.09.2017. godine.

Prijava treba sadržavati:

– Curriculum Vitae

– Kratko obrazloženje motiva za pokretanje biznisa (do 300 riječi)

– Kratko obrazloženje poslovne ideje (do 150 riječi)

Prijave dostaviti u elektronskoj formi na email adresu Fondacije 787 info (at) fondacija787.ba sa naznakom ‘PoWEr prijava.’

Organizator pokriva troškove prevoza i smještaja učesnica Programa.