‘Jaguar’i ‘Land Rover’ salon otvoren u Sarajevu

Svečano otvaranje salona, sa sjedištem u sarajevskom naselju Šip, kako je istaknuto, još je jedan primjer dobre saradnje bosanskohercegovačkih i britanskih firmi.  

U Sarajevu je otvoren najsavremeniji salon Jaguara i Land Rovera kojeg su simboličnim presjecanjem trake otvorili ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, britanski ambasador u BiH Nj.E. Edward Ferguson, gosp. Andrew Prest generalni direktor Wallis Adria d.o.o (regionalnog distributera za Jaguar i Land Rover vozila), te direktor AC Betanija Muhamed Ganić.

Uvoznik i distributer je kompanija Auto centar Betanija d.o.o., a moderan autosalon napravljen je po najnovijim standardima koje utjelovljuju i odražavaju duh i kvalitet luksuznih Jaguar i Land Rovera automobila.

Svečano otvaranje salona, sa sjedištem u sarajevskom naselju Šip, kako je istaknuto, još je jedan primjer dobre saradnje bosanskohercegovačkih i britanskih firmi.

“Ovo je primjer koji treba podržati, a ja to činim svojim dolaskom ovdje,” kazao je Šarović naglašavajući da je sve veći broj velikih projekata iz Ujedinjenog Kraljevstva u BiH.

Naglasio je da su BiH potrebni najbolji da bi i drugi mogli slijediti njihov primjer.

“U sedam mjeseci ove godine obim investicija je porastao u odnosu na raniji period, ali potrebno je mnogo više da bi zemlja krenula putem razvoja, i da bi mlada radna snaga dobila radna mjesta,” istakao je Šarović je čestitao svima koji su doprinijeli da BiH dobije ovakav salon.

Jaguar Land Rover kao najveći britanski proizvođač automobila predstavlja vrhunski primjer britanske inovativnosti. Ujedinjeno Kraljevstvo globalni je centar izvrsnosti u automobilskoj industriji i u svijetu prepoznat po mogućnostima za istraživanje i razvoj  u automobilskoj industriji, gdje se godišnje proizvode više od 1,5 miliona auta, 87.700 komercijalnih vozila i 2,5 miliona motora. Kombinacija britanske stručnosti/ekspertize i inovativni pristup daju jedinstvenu prednost u razvoju ključnih automoto tehnologija.

Izuzetno mi je drago što prisustvujem otvaranju sjajnog novog salona Jaguar Land Rovera u BiH.  Ovo je zaista savršeno mjesto za jedan od najpoznatijih britanskih brendova.  Ovo nije samo mjesto gdje dođete da iskusite nevjerovatnu inovativnost, performancu i kvalitet ovih sjajnih automobila.  Ovo je, također, i najmoderniji servisni centar izvan Ujedinjenog Kraljevstva, tako da možete biti sigurni da će vaš novi automobil dobiti pažnju kakvu zaslužuje. Mislim da je dolazak Jaguar Land Rovera važan znak povjerenja u BiH i pozitivan pokazatelj rasta naših trgovinskih odnosa. Jaguar i Land Rover automobili čak sadrže i dijelove koji su izrađeni u kompaniji „Bekto Preciza”, u Goraždu.  Nadam se da ćemo u budućnosti imati i više prilika da udružimo naš talenat, naprednu proizvodnju i kreativni dizajn, i da stvaramo proizvode svjetske klase,” izjavio je britanski ambasador u BiH  Edward Ferguson

Izrazio je zadovoljstvo da se u Goraždu proizvode dijelovi koji se ugrađuju u ”jaguar” i ”land rover” automobile te izrazio nadu da će dvije zemlje još više sarađivati i da će biti i druge prilike za ujedinjenje talenata i stvaranje proizvodnje visokih svjetskih standarda. Najavio je da će se o tome razgovarati u Londonu na forumu dvije države u organizaciji Ambasade BiH u tom gradu.