Raiffeisen banka dobitnik nagrade ‘Zlatni BAM’

Stabilnost poslovanja Raiffeisen BANK potvrđuje ostvareni kapital na kraju 2016. godine, u iznosu od 520 miliona KM.

Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina dobitnik je priznanja ‘Zlatni BAM’ već dugi niz godina. Ove godine finansijsko-poslovni magazin ‘Banke & Biznis u BiH’ je toj banci dodijelio priznanje u kategoriji najveći dionički kapital, za poslovanje u 2016. godini. Priznanje ‘Zlatni BAM’ se dodjeljuje od 2003. godine i to u sedam kategorija.

“Tokom svih 25 godina poslovanja na bh. tržištu nastojimo biti stabilna i jaka finansijska institucija pružajući svoje usluge klijentima putem razgranate mreže, koja trenutno broji 97 poslovnica. Pri tome stabilnost našeg poslovanja potvrđuje ostvareni kapital na kraju 2016. godine, u iznosu od 520 miliona KM. Stoga je ova nagrada za nas izuzetno značajna obzirom da predstavlja potvrdu ispravnosti našeg poslovnog modela, naše posvećenosti bosanskohercegovačkom tržištu te nastojanja da doprinesemo zajednici u kojoj poslujemo. Ujedno, ovo priznanje je i motivirajući faktor za kompletan stručni tim Banke kako bi pri realizaciji budućih aktivnosti bili još bolji,” izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

On je dodao i to da želi istaći da iza svakog uspjehaove banke stoji povjerenje koje im njihovi klijenti svakodnevno ukazuju, te će i dalje nastojati biti njihov pouzdan finasijski partner.

Pored pomenute nagrade, ove godine Raiffeisen banci su dodijeljena i druga prestižna priznanja. Naime, renomirani magazini Euromoney, Global Finance i EMEA Finance su Raiffeisen proglasili za najbolju banku u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz te banke.