Ramljak bi trebao prezentirati planove za ‘Merkator’

Od Ramljaka smo tražili i uvjereni smo da će nas o tome obavijestiti koliko je garancija, odnosno jemstava dato od strane bh. kompanija za ‘Agrokor’ centralu.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je novinarima danas u Sarajevu da posljednje informacije govore da će povjerenik Vlade Hrvatske za ‘Agrokor’ Ante Ramljak posjetiti BiH u narednih nekoliko dana.

Po njegovim riječima, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, odnosno Kabinet predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH je o tome obaviješten.

Ministar Šarović kaže da bi Ramljak trebao da dođe u BiH i prezentira planove koji se odnose na ‘Merkator’.

“Vidjet ćemo da li je sve usaglašeno na relaciji Zagreb-Ljubljana, odnosno Slovenije i ključnih povjerilaca i povjerioca Ramljaka. Od Ramljaka smo tražili i uvjereni smo da će nas o tome obavijestiti koliko je garancija, odnosno jemstava dato od strane bh. kompanija za ‘Agrokor’ centralu, jer o tome se u javnosti posljednjih sedmica spekulira i pominju se veliki iznosi – 20, 30, 40 miliona eura,” kazao je ministar Šarović.

Dodao je da ih je Ramljak obavijestio da će u BiH, odnosno njenim predstavnicima u Sarajevu, prezentirati koliko su firme kćerke iz BiH zadužene u ime ‘Agrokor’ centrale.

Ministar Šarović je najavio da se, također, u naredne tri sedmice očekuje zakazivanje zajedničke sjednice Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH, te da će vjerovatno ‘Agrokor’ biti tema tog sastanka.