Ramljak o prvih 100 dana u Agrokoru: Mislim da smo na dobrom putu

Vladin izvanredni povjerenik za Agrokor, Ante Ramljak, koji je danas u Vladu donio izvješće o prvih 100 dana na čelu koncerna, na izlasku iz Vlade izvanredni povjerenik rekao je kako koncernu vrijeme i turistička sezona idu na ruku, da je rast prehrambenih kompanija značajan te Konzum čeka dodatno restrukturiranje.


Istaknuo je kako će koncern ići putem restrukturiranja te da je fokus na profitabilnosti.

“Mislim da smo na dobrom putu. Uvelike nam pomaže i vrijeme i turistička sezona, idu nam na ruku, rast prehrambenih kompanija je značajan, pogotovo Jamnice i Leda. U tom dijelu vidimo pozitivne pomake. Konzum čeka dodatno restrukturiranje”, izjavio je i dodao da očekuje da će do kraja godine Konzum biti na pozitivnoj nuli.

Upitan kako gleda na kritike roll-up modela kreditiranja Agrokora, posebice kritike Goranka Fižulića, Ramljak je rekao da postoji odluka Trgovačkog suda kako je taj model sukladan zakonu te kako ni on, ni Goranko Fižulić nisu pozvani da tumače zakon.

“Više od 20-tak banaka sudjeluje u tom kreditu, mislim da svaka od tih banaka ima jako dobre pravne savjetnike i da su oni dali procjene oko toga, a zašto Sberbanka ne sudjeluje morat ćete njih pitati”, kazao je Ramljak.

Dodao je i kako još nije odlučeno koje će se kompanije u sastavu Agrokora prodavati u sklopu restrukturiranja i kako za sada ne može reći koliki će na kraju biti otpis dugova.