Ravno: Sajam poljoprivrednih proizvoda ‘Plodovi krša’

Sajam će okupiti poljoprivredne proizvođače iz Hercegovine i ruralnih područja grada Dubrovnika te susjednih zajednica.

Dvodnevni sajam poljoprivrednih proizvoda pod nazivom ‘Plodovi krša’ održat će se 9. i 10.juna/ lipnja u Ravnom, u okviru projekta ‘Agrobiznis – oplemenjivanje poljoprivredne baštine u prekograničnoj Dubrovačko-hercegovačkoj regiji’.

Sajam će okupiti poljoprivredne proizvođače iz Hercegovine i ruralnih područja grada Dubrovnika te susjednih zajednica koji će od 9 do 18 sati zajedno prodavati svoje proizvode.

Projekt ‘Agrobiznis – oplemenjivanje poljoprivredne baštine u prekograničnoj Dubrovačko-hercegovačkoj regij'” financira Europska unija kroz instrument za predpristupnu pomoć (IPA) u okviru Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina.

Vrijednost projekta je oko 350.000 eura, a razdoblje implementacije je dvije godine.

U Republici Hrvatskoj aktivnosti vodi Grad Dubrovnik u partnerstvu s Razvojnom agencijom grada Dubrovnika, Informestom iz Italije, Kinookusom i Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

U Bosni i Hercegovini nositelj projekta je Općina Ravno, a partneri Okusi Hercegovinu i Oxfam, uz stručnu pomoć Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.