RBI: Predstavio finansijsko-tehnološki akcelerator ‘Elevator Lab’

‘Fintech startup firme’ koje nude rješenja iz područja SME bankarstva, analize velikih količina podataka, regulatornih tehnologija, itd.

Generalni direktor Raiffeisen Bank International AG (RBI) Johann Strobl je  tokom tehnološkog festivala ‘Pioneers ’17’ održanog u  Beču, predstavio novi finansijsko-tehnološki akcelerator program RBI-a pod nazivom ‘Elevator Lab’.

“Putem ‘Elevator Lab-a’ tražimo austrijske i međunarodne ‘fintech start-up’ firme i to posebno s područja srednje i istočne Evrope (SIE), koje su već aktivni tržišni učesnici sa svojim prvim proizvodima i uslugama, te koje imaju odgovarajuću finansijsku podlogu. Naš cilj je dugoročna saradnja radi proširenja vlastitog portfelja proizvoda i usluga,” pojasnio je Strobl.

Opunomoćenik RBI-a zadužen za strategiju digitalizacije grupacije Michael Hoellerer rekao je da traži ‘fintech startup firme’ koje nude rješenja iz područja SME bankarstva, analize velikih količina podataka, regulatornih tehnologija, platnog prometa i transakcija, te koncepta ‘poslovnice budućnosti’, kao i tehnologije investiranja i trgovanja.

Start-up firme koje uđu u uži izbor će imati na raspolaganju period od četiri mjeseca kako bi dalje razvile svoje koncepte i ideje zajedno sa stručnjacima iz RBI-a, a budžet za tu fazu provjere koncepta je do 200.000 eura.

Aplicirati je moguće do 31. jula 2017. godine putem zvanične web stranice: www.elevator-lab.com, saopćeno je.