Samsung: Konkurs za dizajn dodatne opreme za QLED TV

Prvih pet finalista ‘Dezeen X Samsung QLED TV: Konkurs za dizajn stalka’ biće pozvani na Međunarodni sajam elektronike (IFA) 2017.,koji će se održati od 1. septembra/rujna do 4. septembra/rujna u Berlinu.

Kompanija Samsung Electronics najavila je svoj prvi globalni konkurs za dizajn TV opreme s Dezeen, vodećim časopisom za dizajn i arhitekturu, koji će trajati od 16. juna/lipnja do 1. avgusta/kolovoza. Da bi učestvovali na konkursu čiji ukupni fond nagrada iznosi 30.000 eura, dizajneri treba da pošalju dizajn Najboljeg QLED TV stalka zajedno s odgovarajućim strateškim poslovnim planom.

Prvih pet finalista ‘Dezeen X Samsung QLED TV: Konkurs za dizajn stalka’ biće pozvani naMeđunarodni sajam elektronike (IFA) 2017., vodeći europski sajampotrošačke elektronike i kućanskih aparata koji će se održati od 1. septembra/rujna do 4. septembra/rujna u Berlinu.

Ovi dizajni će biti pretvoreni u realne stalke, koji će biti izloženi kao dio posebne instalacije na Samsungovom štandu tokom sajma IFA 2017. Glavna nagrada konkursa će biti objavljena na IFA-i, a iznosiće 8.000 eura.

“Želimo svakome, uključujući i naše korisnike, pružiti priliku da pokažu svoju kreativnost i da nam pomognu da dizajniramo najnovijuTV opremu”, rekao je HS.Kim, predsjednik Poslovnog odjela vizuelnih zaslona u kompaniji Samsung Electronics. “Samsungova konačna vizija je stvaranje otvorene platforme za dizajnere širom svijeta na kojoj će moći predstaviti svoju genijalnost kroz jedinstveni dizajn stalka koji se uklapa u svaki dom.”

Samsungov QLED TV je pravi televizor sa stilom koji korisnicima daje slobodu da ga postave na bilo kojem mjestu u svome domu. Revolucionarni elementi dizajna QLED TV uređaja obraćaju se korisničkim bolnim tačkama te je tako stvorena tehnologija koja se uklapa u svaki dom bez obzira na estetiku dizajna.

Prošlog mjeseca, Samsung je predstavio novu opremu za QLED TV uređaje, uključujući Gravity i Studio stalke, kao i inovativni Invisible Connection, nevidljivi optički kabl dizajniran da riješi neredprilikom postavljanja TV aparata. Ovi različiti stalci omogućuju individualno prilagođavanje, dok optički kabl omogućuje korisnicima uklanjanje nereda i ponovno zadobijanje prostora.

Samsungova QLED TV linija je prva na svijetu koja je standardizirala svoje TV stalke, što ih čini kompatibilnim i sa 55-inčnim i 65-inčnim QLED TV modelima, kao i sa The Frame-om. Osim ovih proizvoda, Samsung želi proširiti tržište opreme za TV uređaje.

S više od 13 miliona jedinstvenih mjesečnih pregleda i 2.8 miliona aktivnih pretplatnika, Dezeen je jedna od najvećih online publikacija o dizajnu. Primarna publika su profesionalci iz domena arhitekture I dizajna, kao i napredni korisnici tehnologija i ljubitelji dizajna.

Učesnici konkursamoraju poslati inovativni render i 3D crtež svog dizajna i taktički poslovni plan za njihov TV stalak.Prijava kao i process slanja radova  provodiće se putem web stranice kompanije Dezeen.

Da biste preuzeli aplikaciju i saznali više o Dezeen X Samsung, molimo vas posjetite www.dezeen.com