Sarajevo: Craft Block u ‘Kutchi’

Predstavljanje pet bosanskohercegovačkih kraft pivara s preko 20 vrsta piva, restoran ukusne ulične hrane ‘Superfood’ kao i promocija nove kolekcije sarajevskog lifestyle branda ‘Molimao’.

Prvi Craft Block – događaj koji će održati u subotu, 08. jula (od 12:00 – 21:00) u ambijentu bašte i koncept dućana Kutcha u ulici Skenderija 15 u Sarajevu okupit će umjetničke i pivarske obrte iz naše zemlje.

Na jedan dan, ovaj jedinstveni prostor u centru grada, će ugostiti čak 40 proizvođača koji stvaraju novu generaciju proizvoda na BiH tržištu.

Koncept dućan Kutcha događajem Craft Block otvara sezonu programa u bašti ovog multifunkcionalnog prostora.

U u sklopu događaja biti izloženi proizvodi za kuću 38 bosanskohercegovačkih proizvođača namještaja, rasvjete, ukrasa za dom, programa za djecu i umjetnina, dok će se u bašti predstaviti pet bosanskohercegovačkih kraft pivara s preko 20 vrsta piva, restoran ukusne ulične hrane ‘Superfood’ kao i promocija nove kolekcije sarajevskog lifestyle branda ‘Molimao’.

Organizaciju događaja podržali su Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, HT ERONET, Općina Centar, Grad Sarajevo, Wienerberger, Coca Cola i Patos.
Uživajte u suboti na Craft Block događaju uz fine melodije, ukusne burgere i sjajno craft pivo!