Sarajevo: O perspektivama naftne industrije 11. maja

‘Perspektiva naftne industrije: Da li je naftna kriza završena?’, naziv je konferencije koju organiziraju Naftni komitet BiH i Nacionalni Naftni Komitet Srbije.

Konferencija ‘Perspektiva naftne industrije: Da li je naftna kriza završena?’, koju organiziraju Naftni komitet Bosne i Hercegovine i Nacionalni Naftni Komitet Srbije, bit će održana u četvrtak, 11. maja u Sarajevu.

Otvaranju konferencije prisustvovat će i član Predsjedništa BiH Mladen Ivanić. Pokrovitelj stručne konferencije je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Učesnici konferencije bit će značajna svjetska i regionalna imena iz oblasti naftne industrije, između ostalih, predsjednik Svjetskog vijeća za naftu i plin József Tóth, izvršna direktorica Vijeća stranih investitora (FIC) iz BiH Sanja Miovčić, direktor Petrola BH Uroš Bider te prodekan za naučno-istraživačku djelatnost Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Dragoslava D. Stojiljković.

Na konferenciji se također očekuje prisustvo predstavnika Vlade BiH, stručnjaka za naftu i plin, kao i predstavnika akademske zajednice, saopćeno je iz Naftnog Komiteta BiH