Savjetovanje elektroenergetičara – Rekordan broj referata

Prezentacija 160 referata što je rekordan broj u odnosu na sve prethodne skupove.

Na 13. savjetovanju bosanskohercegovačkih elektroenergetičara, zakazanom u Neumu od 17. do 21. septembra, biće prezentirano 160 referata što je rekordan broj u odnosu na sve prethodne skupove.

Kako su za Fenu naveli iz Bosanskohercegovačkog komiteta Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme (BHK CIGRE), referate je napisalo 400 autora i koautora.

Upravni odbor ove stručne organizacije na sjednici zakazanoj za 13. juli u Sarajevu, razmotrit će tok priprema za održavanje ovog skupa na kojem se očekuje oko 500 učesnika iz zemlje i inostranstva.

Bosanskohercegovački komitet CIGRE će na savjetovanju koje će se odvijati na plenarnim sjednicama, te sesijama 16 studijskih komiteta stručnoj i naučnoj zajednici predstaviti i s njima raspraviti iskustva o svim područjima planiranja, održavanja i razvoja elektroenergetskog sistema.

Na skupu će biti postavljeno više izložbi opreme domaćih i stranih proizvođača te upriličeno predstavljanje nekoliko kompanija iz oblasti elektroenergetike.

Upravni odbor će na sjednici ovog četvrtka biti upoznat i s namjerom da se na savjetovanju upriliči više sastanaka stručnih i naučnih radnika s predstavnicima privrede, političkih zajednica i obrazovnih institucija.

Upravni odbor je na jednoj od ranijih sjednica sugerisao predstavnicima vlasti i aktuelne politike da na vrijeme planiraju svoje prisustvo na skupu u Neumu.