SBF 2017: Projekte prezentirati po internacionalnim standardima

Za investitore koji dolaze na Sarajevo Business Forum bitno je da prezentacije projekata budu pripremljene po internacionalnim standardima.

Završna radionica o temi ‘Priprema projekata za učešće na Sarajevo Business Forumu 2017’ okupila je u petak brojne predstavnike kompanija zainteresiranih za potencijale predstojeće investicijske konferencije.

Rukovodilac Odjeljenja za finansijski menadžment i savjetovanje BBI banke Nedžad Gušić rekao je da je u pripremnom periodu pred SBF-om važno da s privrednicima, bez obzira na to u kojoj su fazi njihovi projekti, razgovaraju i daju im sugestije za što bolju prezentaciju projekata investitorima.

“Za potencijalne investitore koji dolaze na Sarajevo Business Forum bitno je da prezentacije projekata budu pripremljene po internacionalnim standardima,” istakao je Gušić.

Dodao je da su vrlo zadovoljni odzivom privrednika na pripremne radionice, bez obzira  na to da li se radi o klijentima BBI banke ili ne, te da su ponosni što su ove godine održali radionice i van BiH – u Beogradu, Skoplju i Tirani.

Gušić je precizirao da je prošlogodišnji SBF okupio oko 1.600 učesnika i da je održano više od 250 B2B sastanaka te da isto očekuju i ove godine.

Potpredsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić naveo je da je Komora već tradicionalno partner BBI banke u organizaciji SBF-a, a posebno kad je riječ o pripremnim radionicama.

Naglasio je da privrednicima treba prenijeti iskustva s prethodnih foruma kad je riječ o apliciranju s projektima, te kako da tokom konferencije učestvuju u organizaciji B2B susreta.

Sarajevo Business Forumu 2017 bit će održan 22. i 23. maja, a ranije je najavljeno da će na njemu biti predstavljen niz projekata iz oblasti poljoprivrede, energetike, obrazovanja, finansija, infrastrukture, građevinarstva, usluga i turizma.