Švicarska poduzetnica iz IT industriji u posjeti BiH

Melanie Kovacs, osnivačica prve akademije za programiranje Master21 u Švicarskoj, posjetiće Bosni i Hercegovinu u periodu od 4. do 8. maja, u okviru Švicarskog Poduzetničkog Programa.

Melanie u Bosnu i Hercegovinu u dolazi sa ciljem da potakne poduzetnički duh kod žena u IT industriji i da podijeli svoje iskustvo u organizovanju Startup Weekend-a u Švicarskoj  sa Networksom (www.networks.ba) u Sarajevu, te će učestovati kao jedan od članova žirija na Startup danu u Ljubuškom u sklopu projekta Jačanje uloge Mjesnih Zajednica (MZ) u Bosni i Hercegovini. Takođe , Melanie će zajedno sa Ant colony-em biti na Startup kafi kako bi podijelila svoje iskustvo i znanje se za sve zainteresirane koji žele pokrenuti startup  i koje zanima kako se uključiti u poduzetnički svijet.

Poduzetnički projekt podržan u sklopu Švicarskog Sekretarijata za Ekonomske Poslove (Swiss Entrepreunership Pogram) je dio globalnog programa koji se osim u Bosni i Hercegovini, sprovodi u Makedoniji, Albaniji, Srbiji, Peruu i Vijetnamu i koji će do 2019. godine podržavati, razvijati i jačati organizacije unutar preduzetničkog ekosistema, start-upove i brzorastuće male biznise.